...Pirítós

A blogot személyesen kezelem és igyekszem érdekes,friss hírekről posztolni.Ezen kívül megtalálható lesz néhány élménybeszámoló is.Miért Speedz? A válasz egyszerű.Versenyszerűen Gokartozom és szimulátorozom.Az élő versenyzésben igen csak jó eredményeket értem el eddig,és elneveztek Speedy-nek,ami annyit tesz: Gyors.Egyszer regisztráltam egy weboldalra,ahol felhasználónévként megakartam adni a Speedy-t,de a billentyűm angol volt,így Z-t írtam véletlenül,és el is mentettem.Azóta rám ragadt.

...még ropogós

  • MobilKém: Ha valaki aktívan használja a FB és a Google szolgáltatásait akkor gyakorlatilag mindent megtud ró... (2013.12.01. 17:07) Facebook: Kémprogram?!
  • Speedz: Az is gyönyörű.Bár a Duna TV bakiját nem tudja semmi túlszárnyalni: "Dzsenzön Bátön nyerte az Ausz... (2012.08.17. 00:53) Ismét egy RTL Klub baki
  • Speedz: Marha az,aki a világra teremtett.Nem tetszik valami,akkor szevasz,paraszt! (2012.08.15. 16:16) Macskaételen éltek a halott anya kisgyerekei

Facebook: Kémprogram?!

2012.08.12. 23:07 Speedz

Az elmúlt évek alatt rengeteg újításon ment át egyik kedvenc közösségi portálunk,ám ebből kevés kapott pozitív visszajelzést.A Facebook hálózatán még mindig rengeteg hibát vélünk felfedezni,ennek ellenére az oldal programozói nem ezzel törődnek,sőt még rontanak is rajta.A legutóbbi csomagban a csoportok kerültek szerkesztésre.Minden újonnan létrehozott csoportban megtalálható az úgynevezett "Látta" funkció,amit már az üzeneteknél is megtapasztalhattunk.Ez az opció mindössze arra jó,hogy ha valaki akár csak megnyitja az aktuális csoportot,mert épp értesítést kapott,már is kijelzi percre pontosan,hogy megnézte azt a bejegyzést.

Kattintásra nagyobb a kép.

Szintén újabb rossz döntés a csoport chattel kapcsolatban,amit teljesen eltüntettek a szerkesztők.Pár nappal ezelőtt még megjelent a tagok száma mellett egy Üzenet gombocska,amire kattintva felugrott egy ablak,ahol kitudtuk választani,hogy kikkel szeretnénk csevegni a csoportból.Ez mára már eltűnt.

Egyre gyanúsabb a Facebook tevékenysége,hisz amellett,hogy köztudottan kiadja az adatainkat bármilyen rendfenntartó szervezetnek(Rendőrség,FBI,CIA stb...),még a Microsoft által készített kémelhárító programokat is módosítják.Nemrég hozták létre a Facebook Security oldalukon a "Antivirus Marketplace" nevet viselő oldalt,ahol öt különböző biztonsági szoftvert lehet letölteni.A letöltések között megtaláljuk a Microsoft által készített,ingyenesen letölthető Security Essentials szoftvert is.A prémium szolgáltatásokat fél éven át ingyen lehet használni.Ez utóbbiak között a Norton AntiVirus, a McAfee Internet Security, a Sophos Anti-Virus, és a Trend Micro Internet Security kapott helyet.

Szóval a Facebook mit is akar pontosan a felhasználóitól? Korábban az e-maileket is fogadó üzenet rendszerrel akartak berobbanni,most talán ez? Vagy valóban előfordulhat az,amit rengetegen hisznek,hogy a Facebook csupán tudni akar a felhasználók minden lépéséről a hálózaton ?! Mindenesetre a személyes véleményem,hogy maradjunk a jól megszokott antivírusoknál és ne a Facebookról telepítsünk.

1 komment

Címkék: Facebook Facebook Security Facebook csoport chat

A bejegyzés trackback címe:

https://speedy.blog.hu/api/trackback/id/tr434709093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MobilKém · http://mobilkem.hu 2013.12.01. 17:07:22

Ha valaki aktívan használja a FB és a Google szolgáltatásait akkor gyakorlatilag mindent megtud róla az NSA..
süti beállítások módosítása